Mijn MID

Onafhankelijk SCIOS Inspectiebedrijf

MID is een onafhankelijk inspectie bedrijf dat zich heeft aangesloten bij SCIOS. De stichting SCIOS beheert en ontwikkelt een kwaliteitssysteem ten behoeve van inspectie- en installatiebedrijven.

Over ons

in-de-praktijk

1
2

Scope 6: NOx- en SO2-metingen

1 NOx- en SO2-metingen. Neem hiervoor contact voor de juiste advies. 2 NOx- en SO2-metingen

1
2

Scope 7A: Brandstoftoevoerleiding

1 Gasleiding met een afsluiter, een magneetklep en B klep. 2 Gasstraat: De brandstoftoevoerleiding dient gekeurd te worden als ook de ketel(s) gekeurd dienen te worden.

1
2

Scope 5: Bijzondere industriële installaties

1 Houtkachel > 20 kW op vermogen dan dient deze gekeurd te worden. 2 Speciale toestellen (ovens) > 100 kW op vermogen dan dient deze gekeurd te worden ook de brandstoftoevoerleiding naar de ovens.

1
2

Scope 4: Verbrandingsmotoren en –turbines

1 Gasmotoren > 100 kW op vermogen: dan dient de gasmotor gekeurd te worden en ook de brandstoftoevoerleiding (biogas/aardgas). 2 Gasmotoren > 100 kW op vermogen: dan dient de gasmotor gekeurd te worden en ook de brandstoftoevoerleiding (biogas/aardgas).

1
2

Scope 2: Ventilatorbranders op warmwaterketels en luchtverhitters.

1 Ventilatorbrander: Is het totaal opgestelde vermogen > 100 kW met afzonderlijke toestellen > 20 kW op vermogen: dan dienen alle toestellen in de stookruimte gekeurd te worden en ook de brandstoftoevoerleiding naar deze toestellen. 2 Ventilatorbrander: Is het totaal opgestelde vermogen > 100 kW met afzonderlijke toestellen > 20 kW op vermogen: dan dienen alle toestellen in de stookruimte gekeurd te worden en ook de brandstoftoevoerleiding naar deze toestellen.

1
2

Scope 3: Stoomketels en heetwaterketels

1 Stoomketel op biogas > 100 kW op vermogen: de ketel dient gekeurd te worden en ook de brandstoftoevoerleiding (biogas). 2 Stoomketel op biogas > 100 kW op vermogen: de ketel dient gekeurd te worden en ook de brandstoftoevoerleiding.

1
2

Scope 1: Atmosferische verwarmingsketels en luchtverhitters

1 Cascade. Is het totaal opgestelde vermogen > 100 kW met afzonderlijke toestellen > 20 kW op vermogen: dan dienen alle toestellen in de stookruimte gekeurd te worden en ook de brandstoftoevoerleiding naar deze toestellen. 2 Cascade. Is het totaal opgestelde vermogen > 100 kW met afzonderlijke toestellen > 20 kW op vermogen: dan dienen alle toestellen in de stookruimte gekeurd te worden en ook de brandstoftoevoerleiding naar deze toestellen.

1
2

Scope 1: Atmosferische verwarmingsketels en luchtverhitters

1 Warmwatertoestel. Is het totaal opgestelde vermogen > 100 kW met afzonderlijke toestellen > 20 kW op vermogen: dan dienen alle toestellen in de stookruimte gekeurd te worden en ook de brandstoftoevoerleiding naar deze toestellen. 2 Twee staande CV ketels > 100 kW op vermogen: beide ketels dienen gekeurd te worden en ook de brandstoftoevoerleiding.